clock menu more-arrow no yes mobile

Filed under:

Ennakko: Minnesota Wild @ Vancouver Canucks, Ottelu 13

Thanks to Emilie for the previous one. My kitchen is still a mess but I got this one. Ja hyvää iltaa. Kolmen voiton putki? Maistuisi.

Maalin tekeminen on hauskaa puuhaa. Vielä hauskempaa on tehdä maaleja. Monikossa.
Maalin tekeminen on hauskaa puuhaa. Vielä hauskempaa on tehdä maaleja. Monikossa.
Hannah Foslien

Aloitetaan uutisilla. Darcy Kuemper on kutsuttu Houstonista tähän otteluun. Zach Parise on ainakin tiettävästi ollut kipeänä, eikä muita merkittäviä loukkaantumisia ole maalivahtikaksikon suunnalta kuulunut, joten oletamme kyseessä olevan vain pientä flunssaa. Hätäisimmät varmasti ehtivät jo nostamaan esille Josh Hardingin ja tämän MS-taudin, mutta annetaan tuon kortin olla piilossa ellei tämän suuntaista tietoa ilmaannu jostain.

Breaking: Ilmeisesti kuitenkin MS on syynä. Harding koittaa vielä löytää miehelle itselleen sopivaa lääkitystä, mutta tätä ei olla ilmeisesti vielä löytynyt. Toimitusjohtaja Chuck Fletcherin mukaan Harding on "a little bit off". Eli ei iso juttu, mutta vähän normaalista poikkeava tilanne Joshilla. Lääkäreiden mukaan oikea lääkitys tullaan kyllä löytämään, mutta joskus se vaatii vähän aikaa. Jokainen tapaus on uniikki, eikä yhtään varmaa lääkitystä ole kaikille. Määriä muutellaan kunnes Hardingin keholle ja rasitukselle saadaan lääkitys sopivaksi.

Tätä ennakkoa kirjoittaessa ei aloittavasta maalivahdista ole vielä varmaa tietoa, mutta mielettömän kovassa vireessä AHL:n puolella olleen Kuemperin odotetaan aloittavan tolppien välissä. Matt Hackett on pudonnut kakkosvahdiksi, eikä syyttä. Kuemperilla on tilillään tällä kaudella 16 ottelua Aerosin paidassa, joista 4 on nollapelejä. Päästettyjen maalien keskiarvo on kiitettävä 1,79 kaappia ottelua kohden, torjuntaprosentin ollessa 93,8%. Jos Kuemper sattuu ottelun aloittamaan maalilla, ei ainakaan allekirjoittaneella ole mitään sitä vastaan. Joskus se NHL-debyytti on tehtävä, joten miksi ei nyt?

Muun miehistön otteista voisi nostaa esille jo mainitun Parisen. Niin tukkoista kuin miehen meno olikin Flamesia vastaan, ei ammattimies silti heikentänyt ykkösketjun menoa. Ja niin surullista kuin se onkin muistella menneitä aikoja, ei muuan Antti Miettinen ollut tuon näkyvämpi juuri ikinä, ellei Mikko Koivu tarjoillut tälle puolen tusinaa maalipaikkaa. Sanotaan siis Parisesta mitä tahansa, on mies vajaakuntoisenakin erittäin tärkeä mies Wildille.

Mikäli Parise on edes joten kuten tervehtynyt tähän otteluun, voidaan ykkösketjulta odottaa joukkueen kannattelua. Taas. Canucks on lähtökohtaisesti todella paljon parempi joukkue kuin Flames (ja Wild...), eikä eilisen kaltaisella esityksellä ole toivoakaan pisteistä. Kakkosketjun rooli on myös erittäin iso. Tällä kertaa ei ainakaan Mikael Granlund tule saamaan vastaavaa määrää aikaa kuin Calgarya vastaan. Siinä missä Flames oli hivenen passiivinen omalla puolustusalueellaan, ei Canucks anna juurikaan aikaa miettiä kiekon kanssa. Silti, jos Wild haluaa taistella voitosta, pitää kakkosketjun pelata vähintään yhtä hyvä peli kuin viimeiset kaksi ottelua ovat olleet.

Vancouverin puolelta mainitsemisen arvoinen uutinen on Roberto Luongon aloittaminen tolppien välissä. Siinä missä Luongo on Minnesotassa ollut hyvin epävarma oikeastaan läpi uransa, on tilanne Vancouverissa toinen. Viimeiset kolme Wildia vastaan aloittamaansa ottelua on Luongo voittanut. Tyylillä. Eikä tämä tiedä hyvää vierasjoukkueen kannalta, kun muistetaan joukkueiden edellinen kohtaaminen. Wild oli heikko kun sen piti olla vahva, ei tehnyt maaleja kun sen piti sytyttää punalamppu, eikä Niklas Bäckström seissyt päällään kun sitä häneltä olisi vaadittu.

Wild on myös lähettänyt puolustaja Marco Scandellan Houstoniin. Kahden suunnan sopimuksella operoivan puolustajan AHL-komennukselle todennäköisimpiä syitä ovat joko Kuemperille tilan tekeminen tai Jared Spurgeonin paluu kokoonpanoon. Ensiksimainittu tarkoittaisi, ettei maalivahdeilla (tarkemmin sanottuna Hardingilla) olisi mitään vakavaa loukkaantumista takana. Jälkimmäinen...no, juuri sitä kuin mitä se onkin. Spurgeon tekisi paluun kokoonpanoon ja yksi puolustaja olisi viisasta heittää farmiin, oli maalivahtien tilanne mikä tahansa.

Näistä lähtökohdista illan otteluun. AHL-vahti tolppien välissä, takana voitto heikolla esityksellä ja joukkueen paras laituri on todennäköisesti vieläkin kipeänä. Vähän sama fiilis kuin pyytäisi päätä isompaa korstoa nakkikioskilla lyömään "vain silleen, että tulee jälki, muttei oikeasti satu". Hirveän korkeat odotukset ei tästä ole. Hyvää kiekkoyötä.