clock menu more-arrow no yes mobile

Filed under:

Ennakko: Vancouver Canucks @ Minnesota Wild, Ottelu 10

Juuso's first preview for HW (in Finnish), posted by Emilie because of a kitchen sink. No, seriously.

Kaptian Koivu
Kaptian Koivu
USA TODAY Sports

Minnesota Wild (4-4-1) lähtee kauden kymmenenteen otteluunsa pienoisen sekavuuden ja paniikin saattelemana, eikä kukaan ole oikein varma, onko se oikein vai väärin. Kyllä, vieraissa ei kulje ja maalinteko-ongelmia on. Ainoastaan Koivun ja Parisen tähdittämä ykkösketju on saanut tasaisesti onnistumisia niin jäällä kuin tulostaulullakin. Silti, yön ottelun voittamalla Wild on pisteen päässä divisioonansa kärkipaikasta. Onko pienimuotoinen paniikki ja hätäily fanien osalta oikeutettua?


On. Ja ei ole. Se on totta, että jotain pitää tehdä. Samaan aikaan pitää silti muistaa, että suurin piirtein kaikki vähänkin isompia muutoksia kokeneet joukkueet ovat ailahdelleet alkukauden aikana. Tynkäkaudella reaktioajat ovat kuitenkin tavallista lyhyempiä, joten valmentaja Mike Yeo näki oikeaksi ratkaisuksi heittää ketjuloton ensimmäisen kerran käyntiin.


Dany Heatley saa väistää Charlie Coylen tieltä kakkosketjuun ja Mikael Granlundin tie vie katsomoon ainakin yhden pelin ajaksi. Granlundin kanssa peliajasta kilpaileva Devin Setoguchi liittyy Kyle Brodziakin ja Cal Clutterbuckin seuraan kolmosketjuun. Uusi tulokas Mike Rupp ottaa Darrol Powen paikan nelosketjusta. Niklas Bäckström jatkaa tolppien välissä. Puolustuksen osalta kaikki on kuten ennenkin.


Entä vastaan luisteleva Vancouver Canucks (5-2-2) sitten? Joukkue johtaa luoteista divisioonaa pisteen erolla Edmonton Oilersiin ja kolmen pisteen erolla Wildiin. Joukkue on kolmen ottelun voittoputkessa, ja Xcel Energy Centerin suosikkimaalivahti Roberto Luongo on käytännössä ottanut joukkueen ykkösvahdin paikan takaisin itselleen. Luongo ei kotijoukkueen fanien pettymykseksi kuitenkaan aloita tätä ottelua, vaan vuoron saa Cory Schneider.


Canucksin joukkuetta ei muuten tarvitse liiemmin esitellä Wild-faneille. Zack Kassian on kuitenkin sellainen uusi tuttavuus, jonka kanssa Wild voi joutua ongelmiin. Iso ja kohtalaisen taitava laituri on isketty Henrik ja Daniel Sedinin kanssa samaan ketjuun, eikä tuolla paikalla ole kovin vaikeaa päästä pisteille.


Erikoistilanteet kääntyvät ennakkoon ajateltuna Wildin puolelle, sillä Canucks on viimeisissä viidessä ottelussaan onistunut käyttämään vain yhden 23:sta ylivoimastaan. Alivoimatehokkuuskaan ei silmiä hivele, joukkueen päästettyä noin joka neljännellä alivoimalla maalin omiin.


Wildin kannalta katseet pitää kuitenkin kohdistaa vain peiliin. Se on ihan sama mikä joukkue on vastassa, jos oma peli ei kuljekuin yhden ketjun toimesta. Kotona WIld on onneksi kuitenkin ollut selvästi tasaisempi ja parempi (ainakin tuloksellisesti) kuinvieraissa. Kotikaukalossa Wild on voittanut kaksi edellistä otteluaan, eikä parempaa tapaa ole jatkaa tuota putkea kuin juuri Canucksin voittaminen. Kotijoukkueen fanit voivat vahvistaa tämän näkemyksen.


Nämä ottelut ovat järjestäen olleet ainakin tapahtumarikkaita, eikä tälläkään kertaa kannata odottaa mitään muuta. Ja jos ette ottelun aikana keksi muuta lisätekemistä, niin seuratkaa Jonas Brodinin otteita. Siinä on seuraava ruotsalainen NHL-tähti. Myös Ryan Suter voisi ottaa nuorukaisesta mallia. Hyvää kiekkoyötä, ihmiset.